Alle indlæg af Allan Kristensen

LAD DEM HØRE SOM HAR ØRER – Maria Makovini

Skriftsted: Matthæus 13:1-9 – “„Da han strøede sædekornet ud, faldt noget på vejen, og fuglene kom og spiste det. Noget af kornet faldt på stengrund, hvor der kun var et tyndt lag jord. Det spirede hurtigt og voksede op, men eftersom rødderne ikke kunne udvikles i det tynde jordlag, tørrede planterne ud under den brændende sol. Noget af kornet faldt på steder, hvor der var tidselrødder i jorden, og tidslerne voksede op og kvalte de små kornplanter. Men noget af kornet faldt i god jord og gav 30, 60 eller 100 gange så meget, som der var sået.”

  • Noget faldt på vejen
  • Noget af kornet faldt på stengrund
  • Noget af kornet faldt på steder, hvor der var tidselrødder i jorden
  • Noget af kornet faldt i god jord

Kirkens Kultur og Kraft – David Jakobsen

Kirkens kraft udspringer af apostlenes lære, og dens kultur af et tankemønster der suger alt godt og rosværdigt til sig.

Skriftsted: Fil. 4:8-9
I øvrigt, brødre, alt, hvad der er sandt, hvad der er ædelt, hvad der er ret, hvad der er rent, hvad der er værd at elske, hvad der er værd at tale godt om, kort sagt: det gode og det rosværdige, det skal I lægge jer på sinde. Hvad I har lært og taget imod og hørt og set hos mig, det skal I gøre.

Den fortabte søn – Jonathan Bisgaard

Den måske mest kendte lignelse fortalt af Jesus, er lignelsen om den fortabte søn. Det er en af Jesu mange hverdags udgaver, af historien over alle historier: evangeliet – de gode nyheder.
Det er historien om en skamløs og hensynsløs søn, hans oprør mod sin far, og det tragiske sted det bringer ham til.
Samtidig er det vores alle historie, om hvordan vi på forskellige måder forlader Guds gode plan for os, og i stedet vælger vores egne veje.
Jonathan deler sin egen version af samme historie, som på samme måde tog ham langt væk fra hans himmelske far.
Lignelsens klimaks og de gode nyheder, er om den gode far som spejder ud i det fjerne efter sin fortabte søn, og hvordan han løber ham i møde, omfavner og fejrer hans hjemkomst.

Jesus har vendt tingene rundt – Paul Sanderson

1.Mos.2:7 – Gud blæste livsånde i dets næsebor. Hvis du føler dig stresset så stå stille og træk vejret gennem næsen og sig “Jeg elsker dig”

2. Mos 3.14 – Da Moses stod ved den brændende tornebusk, blev Moses først forskrækket, men i samtalen får Moses at vide at Guds navn er: JEG ER DEN SOM ALTID ER.

John. 20.21. Jesus viser sig for disciplene: Fred være med jer

Målsætning -Henrik Kaas

Hvis man ikke beslutter sig for, hvor man er på vej hen……… ender man sandsynligvis et helt andet sted, end man ellers havde ønsket sig”

Kirkens vision: Et fællesskab, der drevet af kærlighed udruster den enkelte og rækker ud til alle”

Bibelvers: Lukas kap. 3

v 21 Og det skete, da hele folket lod sig døbe, og også Jesus blev døbt, og mens han bad, at himlen åbnedesv 22 og Helligånden dalede ned over ham i legemlig skikkelse som en due; og der lød en røst fra himlen: 

Lukas kap. 4

v1 Jesus vendte tilbage fra Jordan fyldt af Helligånden, og ført af Ånden var han ude i ørkenen v2 i fyrre dage og blev fristet af Djævelen. v 13 Da Djævelen ikke havde mere at friste med, forlod han ham for en tid. v 14 Og Jesus vendte i Åndens kraft tilbage til Galilæa, og rygtet om ham spredtes over hele egnen. v 16 Han kom også til Nazaret, hvor han var vokset op. På sabbatten gik han efter sædvane ind i synagogen, og han rejste sig for at læse op. v 17 Man rakte ham profeten Esajas’ bog, og han åbnede 

den og fandt det sted, hvor der står skrevet

JESUS i fokus – Jørn Hyldgaard

Bibelssted: Markus 10:46-52

Så kom de til Jeriko. Og da Jesus sammen med sine disciple og en større skare gik ud af Jeriko, sad Timæus’ søn, Bartimæus, en blind tigger, ved vejen. Da han hørte, at det var Jesus fra Nazaret, gav han sig til at råbe: »Davids søn, Jesus, forbarm dig over mig!« Mange truede ad ham for at få ham til at tie stille; men han råbte bare endnu højere: »Davids søn, forbarm dig over mig« Og Jesus stod stille og sagde: »Kald på ham!« Så kaldte de på den blinde og sagde til ham: »Vær frimodig, rejs dig, han kalder på dig.« Så smed han kappen fra sig, sprang op og kom hen til Jesus. Og Jesus spurgte ham: »Hvad vil du have, at jeg skal gøre for dig?« Den blinde svarede ham: »Rabbuni, at jeg må kunne se!« Jesus sagde til ham: »Gå bort, din tro har frelst dig.« Og straks kunne han se, og han fulgte med ham på vejen.